Lift seniorenflat kapot na brand, alle bewoners moeten andere slaapplaats zoeken

Old Fashioned Elevator 102409Sa” by vmiramontes is licensed under CC BY 2.0

UPDATE

Een woordvoerder van Havensteder laat aan Rijnmond weten dat 42 bewoners er woensdagavond voor hebben gekozen om, ondanks het advies van de brandweer, in hun woning te blijven. Voor bewoners die zelf niet uit de woning konden komen, stond de brandweer paraat met een hoogwerker. De woningcoöperatie laat weten welwillend te zijn tegenover het regelen van een scootmobiel voor Gerrit op de begane grond. “We werken er hard aan om de liften weer aan de praat te krijgen. We hopen dat we in ieder geval één lift aan de praat te krijgen voor het weekend.” Havensteder is donderdag aanwezig in het gebouw om in gesprek te gaan met bewoners en steun te bieden.

In een flatgebouw aan de Arrheniusweg in Rotterdam-Ommoord heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. In de flat wonen veel senioren. Omdat zij minder zelfredzaam zijn rukte de hulpdiensten met veel mensen en materieel uit. Een bewoner is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de liften door de brand defect zijn en niet op korte termijn gerepareerd kan worden, kunnen de bewoners van de flat voorlopig niet terugkeren.

Rond 10:15 uur ‘s ochtends ontstond er een flinke brand in een appartement aan de Arrheniusweg. Een woning op de vijfde verdieping stond in lichterlaaie, de vlammen sloegen uit het appartement. De brandweer was er snel, en ook de hulp van de ambulance en een traumahelikopter werden ingeschakeld.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De schade aan de woning is enorm. Meerdere bewoners moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel. Zij hadden rook ingeademd. Eén vrouw werd zwaargewond aangetroffen in haar woning. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

[…]

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ‘gerede twijfel’ is over hoe de brand is ontstaan.