Na een lekkende rioolbuis in haar keuken doemen opeens allemaal bruine vlekken op

My new Lundby Stockholm Dolls House” by AMCSviatko is licensed under CC BY-NC-ND 2.0 .

Eindelijk dacht Mavis Themen uit Rotterdam-Crooswijk verlost te zijn van het rioolwater dat vanuit een lekkende rioolbuis wekenlang haar keuken instroomde. De buis werd gerepareerd en de muren kregen een nieuwe stuclaag. Maar dwars door het stucwerk heen doemen nu overal bruine vlekken op. Mavis weet zich geen raad meer: “Ik ben emotioneel helemaal kapot.”

[…]

Wooncorporatie Havensteder kwam de lekkage repareren en de muren werden opnieuw gestuct. Daarmee dacht Mavis dat er eindelijk een einde kwam aan de gebreken in haar huurwoning. Haar vreugde was van korte duur, want vlak na de herstelwerkzaamheden verschenen er ineens vieze plekken op haar muur.

[…]

In een schriftelijke reactie zegt een woordvoerder van Havensteder dat er regelmatig contact is met Mavis. “De wijkaannemer werkt momenteel in de woning. Ook is onze onderhoudsinspecteur de afgelopen weken een paar keer bij haar langs geweest. We kunnen ons voorstellen dat de gele vlekken vragen oproepen. We hebben mevrouw uitgelegd dat de muren zijn behandeld en gestuct. De vlekken die mevrouw ziet zijn oude vlekken. Zodra het stucwerk goed opgedroogd is, plaatsen we isolatie en zorgen we dat de muren netjes worden afgewerkt.”

Er is begrip voor de situatie van Mavis. “Helaas zijn de werkzaamheden ingrijpend en niet in een paar weken op te lossen. Daarnaast krijgt mevrouw een nieuwe keuken. De levertijd hiervan is ongeveer zes weken. Zij is hiervan op de hoogte. We boden haar een logeerwoning in de buurt aan. Ze wil hier geen gebruik van maken. Uiteraard zetten we ons in om de werkzaamheden snel af te ronden.”