Status aanvraag Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen

AANVRAAG GECHECKT op https://data.pldn.nl/voor-bewoners/-/stories/status-blokaansluitingen

heating costs, energy saving, temperature controller
Photo by geralt on Pixabay

Is voor uw pand Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen aangevraagd?

Wilt u weten of er al Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen is aangevraagd voor de energiekosten van uw pand? Vul dan hieronder uw postcode en huisnummer in (zonder toevoeging bij het huisnummer). Klik vervolgens op de knop ‘zoeken’. U komt op een plattegrond waar u het pand kunt zien van uw woning. Is er een blauwe rand om uw pand? Dan is er Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen aangevraagd. Wanneer u op uw pand gaat staan met de muis en klikt, dan ziet u de status van de aanvraag Tijdige Tegemoetkoming Blokaansluitingen.


WOONBOND: Check aanvraag energiecompensatie

7 september 2023

Heb je blokverwarming en/of een collectieve aansluiting voor elektriciteit? Check of je verhuurder compensatie vroeg voor de hoge energiekosten.

Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen

In april 2023 kwam er een regeling om bewoners met een blokaansluiting te compenseren voor de gestegen energiekosten, de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen(externe link). Dit omdat deze bewoners niets hebben aan het energieprijsplafond dat vorig jaar werd ingesteld. Met een blokaansluiting heb je geen eigen energiecontract. Je betaalt voor je energie aan een partij die wel een contract heeft. Meestal je verhuurder of de VvE.

Contracthouder kan compensatie vragen

Dankzij de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen kan de partij die het energiecontract heeft energiecompensatie vragen bij de overheid(externe link). Daarna moet de contracthouder de compensatie verrekenen met de aangesloten huishoudens.

Woonbond wil verlenging regeling

De compensatieregeling sluit op 30 september. Tot deze week konden bewoners niet controleren of hun verhuurder / VvE al energiecompensatie heeft aangevraagd voor bewoners. Daarom dringt de Woonbond bij de overheid aan op verlenging van de aanvraagtermijn.  Op dit moment is nog niet duidelijk of de regeling inderdaad wordt verlengd.

Geld moet naar bewoners

De Woonbond drong lang aan op een compensatieregeling voor bewoners met een blokaansluiting.  En op de mogelijkheid voor bewoners om te checken of hun verhuurder al compensatie heeft aangevraagd. Het is nu eindelijk zover. Nu is het zaak dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het bedoeld is: bewoners met een blokaansluiting en hoge energiekosten.