Uitkoopregeling voor piekbelasters gaat uiterlijk half juni van start

IMG_002FBA Nicolas Berchem. 1621-1683. Bovins. Cattle. Amsterdam Rijksmuseum.” by jean louis mazieres is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

De regeling waarmee zo’n drieduizend boeren die veel stikstof uitstoten kunnen worden uitgekocht, gaat uiterlijk half juni van start. Dat zegt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) vrijdag.

Tegelijkertijd gaat ook de algemene stoppersregeling voor tienduizend agrarische bedrijven open. Tegen die tijd kunnen Nederlandse boeren op een website bekijken welke regeling op hen van toepassing is. Daar vinden ze ook informatie over andere regelingen die later van start gaan, onder meer op het gebied van innovatie, extensiveren en omschakelen.

[…]

Van der Wal zegt nu er inhoudelijk helemaal klaar voor te zijn, maar nog enige tijd nodig te hebben voor de uitwerking. Zorgvuldigheid gaat daarbij boven snelheid, zegt ze. “Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat als we dit naar buiten brengen de belteams en zakenbegeleiders klaarstaan om boeren hierbij te helpen.”