Dromen van Rotterdam als nationaal park in Chris Natuurlijk van 18 maart

Red Fox” by Eric Bégin is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Begin je zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk over dromen van Rotterdam als nationaal park, verlangen naar de terugkeer van de visarend, kattenwerende tuinplanten en architectuur als middel voor een nieuwe toekomst

Londen is een National Park City. Zou dat ook in Rotterdam kunnen? Voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (NMR) zou het een droom zijn. Van vos tot zeehond, van kat tot rat, van mos tot zeldzame orchidee, in Nationaal Park Rotterdam – de nieuwe tentoonstelling van het NMR die zondag 19 maart opent voor publiek – kun je zien hoe rijk de stad nu al is aan natuur. Volgens het museum doet stadsnatuur niet onder voor de ‘klassieke natuur’ in onze nationale parken. Samen met Anne van Hazel en Niels de Zwarte van het museum blikt Chris Natuurlijk vooruit op misschien wel de toekomst van Rotterdam als National Park City.

Included

Daar past Sawa goed in thuis. De eerste houten woontoren in Rotterdam – een ontwerp van Mei Architects and planners – is in samenwerking met stadsecologen en biologen natuurinclusief ontworpen. Robert Winkel, de directeur van het Rotterdamse Mei is te gast om te vertellen over het boek Included, waarin “Mei architects and planners” hun recepten delen voor architectuur als middel voor een nieuwe, inclusieve toekomst. Een voorbeeld is Sawa, dat nu verrijst naast de studio’s van Rijnmond in het Lloydkwartier in Rotterdam.