Snakken naar Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) 2.JPG” by Dario Crespi is licensed under CC BY-SA 3.0

Van 1 juni 2024 t/m 7 juli 2024 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen: Snakken naar Boijmans. Het voor renovatie gesloten museumgebouw opent vijf weken lang voor een speciale kunsttoer. Een vrolijk publieksevenement waarmee we vieren dat het museum in 2024 precies 175 jaar bestaat!

Het is een unieke gelegenheid om het gebouw in deze vorm te bezoeken en je te verwonderen over architectuur en kunst. Een kunsttoer voert je door het gebouw dat inmiddels officieel tot bouwplaats is verklaard. Verder komt er een speciaal programma voor kinderen, de museumtuin gaat open en in het Henket-paviljoen komt een aanvullend programma.

Snakken naar Boijmans wordt georganiseerd in samenwerking met AIR en de gemeente Rotterdam en is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand.


Algemene informatie Bouwplaats kunsttoer

Wat is een Bouwplaats kunsttoer? 

Als bezoeker kun je – nu het museum een bouwplaats is – zelfstandig een uitgestippelde route lopen, waarop je kunst uit de collectie van Boijmans Van Beuningen kunt bewonderen. De route van Snakken naar Boijmans Bouwplaats kunsttoer is eenrichting. Je hebt hier een ticket voor nodig. 

Wat voor kunst is er te zien tijdens de Bouwplaats kunsttoer? 

Een greep uit het programma: Er komt een glas-in-lood te hangen van Jacoba van Heemskerck. Er wordt teruggeblikt op de baanbrekende performance van Matthew Barney uit 1995, inclusief werk van Barney. Gijs Frieling en Job Wouters gaan als eerste aan de slag in het gebouw: zij maken een gigantische muurschildering. Van kunstenaar Christien Meindertsma komt een vleugelpiano in het pand te staan. Deze is onderdeel van het doorlopende project waarin Meindertsma hergebruik van Rotterdams schapenwol toepast. Uit de collectie worden beelden en porselein getoond. Een schilderij van René Daniels is te zien in een speciale klimaatbox. Een definitieve lijst met werken volgt.