Omwonenden Pauluskerk zijn overlastgevende daklozen zat: ‘Er moet permanente opvang komen’

De nieuwe Pauluskerk in Rotterdam” by dietmut is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Fietsendiefstallen, inbraken, op straat slapen en in het openbaar poepen en plassen. Daklozen veroorzaken veel overlast in de buurt van de Pauluskerk, waar overdag daklozen terecht kunnen. De bewoners van de appartementen aan de Mauritsplaats, achter de kerk, zijn de problematische daklozen meer dan zat.

In de portieken van de flats hangen inmiddels waarschuwende teksten. “Er is weer extra veel overlast van insluipers die binnen slapen en hangen”, staat er op een brief aan de deur van een van één de flatgebouwen. “Laat niemand met je mee naar binnen lopen en wacht tot de deuren helemaal gesloten zijn.”

[…]

Geen opvang meer

De buurtbewoners zeggen de overlast meer dan zat te zijn. Ze vinden dat er snel nachtopvang moet komen. Bewoner Carel van der Poel: “Twee weken geleden is de temperatuur omhoog gegaan en dat betekent dat er geen opvang meer is voor daklozen. Er moet gewoon een permanente opvang voor daklozen zijn. Breng ze onder, zorg voor ze.”

[…]

In een reactie laat wethouder Ronald Buijt weten dat hij met de omwonenden gaat praten. Daarnaast wijst hij naar de Pauluskerk: “De overlast zal niet alleen met de omwonenden besproken worden, uiteraard ook met de Pauluskerk, omdat de overlast lijkt te gaan over hun bezoekers. De Pauluskerk kijkt om naar een groep daklozen in Rotterdam en de verantwoordelijkheid en betrokkenheid eindigt niet bij de voordeur van de Pauluskerk.”

buurtbewoner