Meer geld voor energiesteun kwetsbare huishoudens na hoog aantal aanvragen

energiekosten energietarieven
Electric power plug with Euro banknote on cord with yellow background” by focusonmore.com is licensed under CC BY 2.0

Sinds de opening van het Tijdelijk Noodfonds Energie kwamen meer dan 85.000 aanvragen binnen. Demissionair minister van Armoedebeleid Carola Schouten (CU) meldt dat het kabinet en energiebedrijven 24 miljoen euro extra beschikbaar stellen.

De afgelopen weken is door meer huishoudens dan verwacht een beroep gedaan op het Tijdelijk Noodfonds Energie om hun energierekening te betalen. Dat meldt demissionair minister van Armoedebeleid Carola Schouten (CU) in een brief aan de Tweede Kamer. Daarom stellen het kabinet en energieleveranciers 24 miljoen euro extra beschikbaar, meldt Schouten.

Sinds het openen van het fonds op 22 januari zijn tot en met 11 februari al 85.586 aanvragen binnengekomen bij het loket. […]

[…] Verwacht wordt dat op deze manier het noodfonds tot medio maart open kan worden gehouden. Wel blijft dit afhankelijk van het aantal aanvragen, meldt Schouten in de brief.

[…] Met een gemiddeld compensatiebedrag van 105 euro per maand hopen energieleveranciers te voorkomen dat energieschulden ontstaan. Al op de eerste dag van de openstelling van het noodfonds in 2024 werden er 17.000 aanvragen gedaan.