Klimaatactivisten blokkeren opnieuw A12 in Den Haag, politie start verwijdering

FOTO VAN EERDERE BLOKKADE TER ILLUSTRATIEA12-blokkade, Extinction Rebellion in The Hague, 28 January 2023 20” by Hanno Lans is licensed under CC BY 4.0

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn zaterdagmiddag de A12 in Den Haag opgelopen. De weg is geblokkeerd voor het verkeer in de stad. De politie is begonnen met het verwijderden van de demonstranten.

De demonstranten protesteren tegen overheidssteun voor de fossiele industrie. Het idee van het klimaatprotest van vandaag was dat activisten rond het middaguur vanuit verschillende plekken in de stad “in langzaam tempo” over openbare wegen richting de A12 zouden lopen, zegt Extinction Rebellion.

Sommige demonstranten staan op de rijbaan, andere zitten erop. Ze juichen en spelen op trommels. Ook zwaaien ze met XR-vlaggen en zijn spandoeken met tekst als “Stop feeding the beast” te zien.

Daar aangekomen zijn de klimaatdemonstranten dus de weg opgegaan om die te blokkeren. Volgens een verslaggever van persbureau ANP is er veel politie op de been.