Goed alternatief nodig voor salderingsregeling sneuvelt

An electrician installing a solar panel
Photo by Gustavo Fring on Pexels

Goed en veilig wonen De Woonbond heeft de leden van de Eerste Kamer gevraagd om tegen de afbouw van de salderingsregeling voor zonnestroom te stemmen, zolang er geen goed alternatief is.

De Woonbond deed de oproep samen met Aedes, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Vereniging van Nederlandse Gemeentes. De belangenorganisaties merken dat er nu zoveel onzekerheden zijn over de betaalbaarheid van zonnepanelen, dat huishoudens afhaken bij het kopen of laten aanleggen van zonnepanelen. Een alternatief moet er vooral komen voor huurders en woningeigenaren met een kleine portemonnee. Op 6 februari debatteert de Eerste Kamer over het wetsvoorstel.

[…]

Eerst regelingen voor lage inkomens

De belangenorganisaties zijn niet per se tegen het afbouwen van de salderingsregeling. Zij vinden dat er eerst goede regelingen moeten komen waardoor zonnepanelen betaalbaar blijven voor huurders en woningeigenaren die krap bij kas zitten. Daarover willen zij graag met de minister in gesprek. Zolang die regelingen er niet zijn, roepen zij de Kamerleden op de afbouw van de salderingsregeling niet te steunen.