Hoe kan het dat in een van de rijkste landen ter wereld huurders letterlijk in de kou, tocht en schimmel zitten?

Busted: mold and mildew everywhere” by JenCarole is licensed under CC BY-ND 2.0

Huurders durven door angst en schaamte lang niet altijd te melden dat ze leven in een schimmelwoning en als er al een melding wordt gedaan, dan wordt dit lang niet altijd adequaat opgepakt.’ Dit kan zo niet langer, vinden Vanessa Bruin (Leefbaar Rotterdam) en Hilgo Wempe (Volt Rotterdam).

Hoe kan het zijn dat in een van de rijkste landen ter wereld huurders letterlijk in de kou, tocht en schimmel zitten? Leefbaar Rotterdam en Volt Rotterdam slaan de handen ineen en willen het onderhoud van huurwoningen zo snel mogelijk agenderen in de Rotterdamse raad. Dit is onacceptabel en kan niet langer wachten!

Sinds de herfst ontvangen onze fracties vele signalen van huurders die ten einde raad zijn, omdat ze last hebben van tocht, vocht en schimmel in hun woning. Meldingen bij verhuurders worden niet altijd even makkelijk gedaan uit schaamte of angst en als er een melding wordt gedaan, dan wordt er niet of ondermaats opgetreden. Te vaak horen we dat als een verhuurder komt kijken, die wat sprayt, adviezen geeft en vervolgens van het toneel verdwijnt. De schimmel is dan even weg, maar komt niet veel later terug. Huurders raken overspannen en verliezen vertrouwen in hulpinstanties.