Eén op de drie genodigden haalde tot nu toe coronaprik

vaccination, doctor, injection
Photo by kfuhlert on Pixabay

Een maand na het begin van de boostercampagne hebben bijna 1 miljoen mensen een coronaprik gehaald. Dat is een derde van de mensen die sinds 2 oktober een uitnodigingsbrief kregen, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Uiteindelijk zullen 4,8 miljoen Nederlanders een brief ontvangen om zich weer te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het gaat om 60-plussers en mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona.

Dat zijn mensen van 18 tot en met 59 jaar die bijvoorbeeld het syndroom van Down hebben of een ernstige afweerstoornis. Zij lopen een hoger risico als ze besmet raken met het coronavirus. Ook zorgmedewerkers en zwangere vrouwen kunnen de prik krijgen, net als mensen die zelf geen risico lopen maar een kwetsbaar gezinslid hebben.

“We hebben gerekend op het zetten van ongeveer 3,7 miljoen prikken”, vertelt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM denkt dat 2,3 miljoen (2.295.000) 60-plussers de prik halen en zo’n 1,4 miljoen mensen die in een risicogroep vallen en jonger dan 60 zijn.