Huurders Oss bereiken akkoord na bezetting kantoor woningcorporatie

Sloop ons niet, Rotterdam-Centrum, Rotterdam (2023) 03” by Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) – Wikimedia Commons – © CC BY-SA 4.0 International.

Boze huurders hebben gisteravond een akkoord bereikt over hun woningen nadat ze het hoofdkantoor van de woningcorporatie in Grave hadden bezet. Ze verzetten zich tegen de voorgenomen sloop van 74 woningen in Berghem, in de gemeente Oss. Na een gesprek met de directie is sloop niet langer de enige optie.

Volgens Omroep Brabant liepen tientallen huurders gistermiddag met matjes en slaapzakken het hoofdkantoor binnen. Ze hielden ook bordjes omhoog met de tekst: ‘Wij blijven hier’. De huurders zijn vooral boos omdat de beslissing over de sloop volgens hen uit het niets kwam en dat overleg niet mogelijk was.

Tijdens de bezetting van het kantoor kwamen onderhandelingen met de directie van woningcorporatie Mooiland. Er is nu afgesproken dat er samen met de huurders wordt gekeken of het mogelijk is om een deel van de huizen te renoveren. Gesprekken daarover zullen plaatsvinden in het bijzijn van een onafhankelijke bemiddelaar.