Rotterdam krijgt 9 miljoen om in ‘sneltreinvaart’ honderden flexwoningen te bouwen

Multi-storey container housing” by roryrory is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Met de 8,7 miljoen euro die Rotterdam krijgt van het Rijk kan de stad supersnel en goedkoop gaan bouwen. Het gaat om flexwoningen die voor het grootste gedeelte al in de fabriek zijn gebouwd en daarna op diverse locaties in de stad snel en simpel kunnen worden neergezet. De woningen zijn bedoeld voor starters, statushouders en woningzoekenden die vaak al jaren niets kunnen vinden en gedwongen thuis blijven wonen.

“Er moeten er heel snel, heel veel bij”, zegt de Rotterdamse wethouder, Chantal Zeegers (D66). “Door de afspraken met het Rijk kunnen we de bouw versnellen. Dat is geweldig nieuws voor de startende woningzoekenden en statushouders.”

[…]

2.000 flexwoningen voor sociale huurprijzen

Rotterdam wil al langer snel en goedkoop bouwen, maar dat blijkt vaak moeilijk te financieren voor corporaties en ontwikkelaars. De miljoenen van het Rijk kunnen het financiële gat dichten.

Rotterdam wil de komende 2,5 jaar in totaal 2.000 flexwoningen bouwen, allemaal in het sociale segment tot een maximale huurprijs van 808 euro. “Het gaat het woningtekort niet oplossen maar voor vele woningzoekenden kan het een mooie start zijn”, vertelt de wethouder.

Naast de woningen in aanbouw in Feijenoord, zijn er al 40 flexwoningen in Rotterdam-Hoogvliet gebouwd. In Rozenburg gaan er binnenkort 36 gebouwd worden.