Mars voor klimaat en rechtvaardigheid op 12 november

Beeld ©klimaatmars.nl

De Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid is op zondag 12 november in Amsterdam. De route die  we gaan lopen, wordt later bekendgemaakt. De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van Oxfam NovibFridays For Future NederlandGreenpeaceExtinction RebellionFNVFossielvrij NLMilieudefensieDe Goede Zaak en Transnational Institute.

De problemen in Nederland stapelen zich op en de wereldwijde klimaatcrisis neemt steeds extremere vormen aan. De problemen op het gebied van klimaat, woonbeleid, biodiversiteit, armoede, vervuiling en racisme rijzen de pan uit.  Het falende beleid van de kabinetten Rutte heeft deze crises verergerd. We hebben NU een kans om een nieuwe politieke wind te laten waaien door Nederland. Daarom organiseert de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van 9 maatschappelijke- en milieuorganisaties, de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Deze vindt op zondag 12 november in Amsterdam plaats, tien dagen voor de belangrijke Tweede Kamerverkiezingen.

[…]

“Ook deze zomer domineerden berichten over extreme droogte, hitterecords die sneuvelen, grote bosbranden en excessieve regenval het nieuws”, vertelt Hilde Stroot, klimaatexpert van Oxfam Novib. “Bijna iedereen kent wel iemand die extreem weer tijdens de zomer heeft meegemaakt. De recente klimaatrapporten liegen er niet om: het klimaat verandert veel sneller dan verwacht. De crisis is nú en het wordt nog vele malen erger als we nu niet in actie komen.”