Wat zeg je tegen iemand die een dierbare heeft verloren? En wat juist niet? NRC geeft tips over rouw

hand, poor, sign
Photo by geralt on Pixabay

Rouwen 

Rouw is de prijs die we betalen voor liefde, wordt wel gezegd. Wat staat je te wachten na het verlies van een dierbare? NRC bespreekt in deze gids de fases van rouw en geeft tips om het rouwproces zo goed mogelijk door te komen.

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Hoe weet je wat jij nodig hebt in deze periode? En hoe kun je een rouwende vriend, partner, familielid of collega steunen? NRC gidst je door het rouwverwerkingsproces heen.

WAT HOUDT ROUWEN IN?

In de breedste zin van het woord betekent rouwen het verwerken van het verlies van een dierbare. Vaak door de dood, maar je kunt ook rouwen om een verloren vriend of een partner na een scheiding. Wat houdt rouwen in? En hoe zien de fases van rouw eruit? NRC geeft antwoord op vier veelgestelde vragen over rouw.

[…]

VERANTWOORDING

Voor het tot stand komen van deze gids heeft de Slim Leven-redactie onder andere geput uit reeds bestaande artikelen van NRC, te weten:

Voor de juistheid en volledigheid van de gids nam NRC opnieuw contact op met ervaringsdeskundige en oprichter van de Grief Academy Annemiek Dogan en oprichter van de stichting Nooit Voorbij Mirjam Louwen. Daarnaast voerde NRC meerdere gesprekken met trauma- en rouwtherapeut Ilja Degenaar.