Veelbesproken tramlijn naar Rotterdam-West blijft wellicht toch intact, dankzij draai politieke partij Denk

Maar nu heeft de fractie van Denk plotseling nieuwe vragen aan wethouder Vincent Karremans gesteld. ,,Als de mogelijkheid bestaat dat tramlijn 8 behouden kan worden, dan gaan we alles op alles zetten”, zegt raadslid Elika Rehimzadeh daarover. Gevraagd naar het waarom van de draai: ,,We hebben gezien wat het besluit teweeg heeft gebracht in de stad. En dat lijn 4 naar Hillegersberg wél gered kon worden. We zijn benieuwd of dat in dit geval ook kan.”

De Rotterdamse fractie van Denk wil toch dat het veelbesproken inkorten van tram 8 naar Spangen wordt geschrapt. De fractie is na veel kritiek uit de achterban gedraaid.

Volgens ingewijden is de kans aanzienlijk dat Rotterdam zich nu alsnog sterk gaat maken voor het behoud van de hele route van de tramlijn. Opmerkelijk, want in april ging de coalitie van Leefbaar, VVD, D66 én Denk nog akkoord met het inkorten van een aantal tramlijnen, waaronder lijn 8.

Dat besluit leidde tot woedende reacties uit onder meer Delfshaven, waar veel mensen zich gedupeerd voelen. Ook omdat het schrappen van lijn 4 naar VVD-wijk Hillegersberg wél werd teruggedraaid door de coalitie. Diverse moties om dat ook met lijn 8 naar West te doen, kregen van Denk geen steun.

[..]

Just Hovens Greve (SP) hoopte wethouder Karremans woensdagavond een reactie te ontlokken in een commissievergadering. ,,Namens duizenden mensen die elke dag in de tram zitten, vraag ik: is tramlijn 8 inderdaad gered?” aldus de SP’er in de vergadering, waarin Denk afwezig was. Karremans wilde er echter niet op ingaan. Hovens Greve begreep er weinig van. ,,De brief namens het college ligt al bij de MRDH. Maar ineens wil Denk alsnog dat alles in het werk wordt gesteld om lijn 8 in z’n huidige vorm te behouden.”