Veel mensen op de foto met beeld jonge vrouw op Nikes voor Centraal Station: ‘Ik herken mijn dochter er in’

Moments Contained Thomas J. Price Stichting Droom en Daad, Wim Pijbes Beeld © AFW

Het nieuwe beeld van de jonge, zwarte vrouw bij Rotterdam Centraal is enorm populair. Het vier meter hoge beeld dat vrijdagmiddag werd onthuld, wordt door veel mensen bekeken en op de foto gezet. Mensen gaan ook graag zelf op de foto met de vrouw. Maar dan moeten ze wel even op hun beurt wachten.

Bij de ingang van het Centraal Station is het wel vaker druk. Toch is maandagmorgen de drukte anders. Om de zoveel tijd staan er mensen stil bij het nieuwe beeld. Sommigen lopen analyserend om het beeld heen, anderen wachten tot het rustig is op het plein voor de perfecte foto.

‘Everywomen’

Veel mensen prijzen het nieuwe beeld op het Stationsplein van de Britse kunstenaar Thomas J. Price, genaamd Moments Contained. Het beeld werd in 2022 gemaakt door Price. Deze 42-jarige Londenaar met Caribische roots staat bekend om zijn immense bronzen beelden van zwarte mannen en vrouwen die hij zelf ‘everymen’ en ‘everywomen’ noemt: het zijn geen specifieke mensen, maar beeltenissen die zijn samengesteld uit de gezichten van meerdere personen.