Felle kritiek op Rotterdams armoedebeleid: ‘Wethouder is drukker met filmpjes op TikTok’

De Rotterdamse oppositie heeft felle kritiek op het Rotterdamse armoedebeleid. ,,De enige die financieel beter wordt van de armoede-wethouder is de wethouder zelf.’’

Tijdens het jaarlijkse verantwoordingsdebat kreeg armoede-wethouder Enes Yigit (Denk) het voor de kiezen. ,,Met veel bombarie werd een jaar geleden de eerste fulltime wethouder armoede van Nederland gepresenteerd”, zei PvdA-leider Richard Moti. ,,Met een fonds van 20 miljoen euro zouden grote maatregelen in gang worden gezet. We zijn een jaar verder en we wachten nog steeds op een plan.”

Het geld ligt alleen maar stof te vangen, terwijl de armoede nog nooit zo groot is geweest

Richard Moti, Fractievoorzitter PvdA Rotterdam

Volgens Moti is de wethouder zelf ‘de enige die financieel beter wordt van de armoede-wethouder’. ,,Het geld ligt stof te vangen terwijl de armoede nog nooit zo groot is geweest. Het enige wat gerealiseerd is zijn maatregelen van het Rijk en acties die we al hadden. We hadden graag gezien dat de wethouder net zo hard bezig was met het actieplan armoede als met zijn foto’s en video’s op TikTok en Instagram.” Ook onder meer 50Plus, ChristenUnie en GroenLinks hadden zware kritiek op Yigit.