Bezorger Ahmed ziet mensen smeken om geld en is woedend om bezuinigingen op armoedebestrijding

The Postman Always Rings Twice” by Marxchivist is licensed under CC BY 2.0

De bezuinigingen van het Rotterdamse college op armoedebestrijding zorgen voor grote verontwaardiging. Ook bij postbezorger Ahmed Abdillahi uit de Afrikaanderwijk. Maar volgens het college is helemaal geen sprake van bezuinigingen. Hoe zit het nu echt?

Hij sprak voor het eerst in zijn leven in het stadhuis. ,,Het onderwerp is te belangrijk om te zwijgen”, zei Ahmed Abdillahi, postbezorger uit de Afrikaanderwijk. ,,Armoede grijpt om zich heen. En dan is het onverstandigste wat je kunt doen: bezuinigen op armoedebeleid.”

Abdillahi was één van de vele insprekers die woensdag in het stadhuis hun mening gaven over de voorjaarsnota van het Rotterdamse college. De bezuiniging op het armoedebeleid was een onderwerp waar het veel over ging.

Als postbezorger komt Abdillahi dagelijks bedelende mensen tegen, en bankslapers. Oudere mensen vragen hem of hij een kopje koffie voor ze wil betalen, vertelt hij. Mensen zoeken in vuilnisbakkien naar blikjes voor het statiegeld. ,,Dit getuigt niet van beschaving. Hoe kun je geld dat bedoeld is voor armoedebestrijding, aan iets anders besteden?”