Welles nietes over ‘afgewezen’ loonbod AH: stakingen gaan door

Members of the International Ladies Garment Workers Union on strike gather in a meeting hall, March 15, 1958.” by Kheel Center, Cornell University Library is licensed under CC BY 2.0

Voorlopig wordt er nog gestaakt bij Albert Heijn. De supermarktketen zou een nieuw loonbod hebben gedaan voor de medewerkers van de distributiecentra, maar zegt dat dat is afgewezen door de vakbonden. CNV spreekt dat tegen. “We hebben formeel geen bod gekregen.”

Het bod voor de cao van Albert Heijn Logistiek bestaat uit een directe loonsverhoging van 10 procent per 22 mei, schrijft Albert Heijn in een persbericht. Bovendien wordt niet getornd aan de zondagstoeslag die nu geldt, in ieder geval niet voor huidige medewerkers van de distributiecentra.

[…]

‘Niet genoeg’ 

CNV-onderhandelaar Van Riezen zegt tegen RTL Z dat zijn vakbond het bod niet formeel heeft ontvangen. “Het is lastig dat AH dit nu via de media gaat communiceren.” Volgens FNV is de berichtgeving van Albert Heijn ‘onjuist’ zonder verder in detail te treden.

“Als het bod klopt, is het een heel mooie tegemoetkoming”, zegt Van Riezen. “Maar het is nog niet genoeg. Ook voor toekomstige medewerkers moet de huidige toeslagenmatrix in stand blijven. Daar staken we voor.”