De SRV-wagen is terug, maar als klant moet je wel je eigen potjes en bakjes meenemen

Sebastiaan ter Burg, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Afvalvrij leven. Dat doen twee Capelse SRV-vrouwen al een tijdje in hun eigen huis. En zo ontstond het idee om de rijdende buurtsuper weer nieuw leven in te blazen. Met dit keer een iets andere formule: de klanten nemen zelf hun potjes mee om de boodschappen in te doen waardoor de afvalberg slinkt. Een concept waar de twee ‘potjes’ Anne Sonnleitner en Tessa Verboom heilig in geloven.

Tingelingeling! Met een antiek belletje kondigen de SRV-vrouwen hun komst aan. Ze parkeren hun opvallende rode bus, klappen de luifel open en zetten een bord buiten. In een mum van tijd de buurtsuper geopend.

“Als ik het belletje hoor dan pak ik mijn potjes en bakjes en loop ik naar buiten”, zegt Patrick. Hij is vaste klant en vindt het een gezellige onderbreking van zijn thuiswerkdag. Eens per twee weken stopt de rijdende buurtsuper bij hem op het woonerf. “Het is luxe, zo pal voor je deur. En ze hebben goede, heel lekkere producten.”

[…]

Als verpakkingsvrije kruidenier willen de twee oprichters van Potjes & Deksels de plastic afvalberg doen slinken. De naam heeft een dubbelzinnige betekenis, want je doet niet alleen je boodschappen in potjes, je koopt ze ook bij twee ‘potjes’ die onlangs met elkaar zijn getrouwd. Daarvan zien ze zelf de lol wel in. “We grappen ook dat we twee vrouwen zijn die venten.”