COC meldt ‘homohaat tegen kinderen’, pand in Eindhoven belaagd + Medewerkers Groningse dragshowbar mishandeld: ‘Het was erg surrealistisch’

Door user:theodoranian – Eigen werk, CC BY-SA 3.0,

COC meldt ‘homohaat tegen kinderen’, pand in Eindhoven belaagd

Een groep van zo’n twintig volwassenen heeft gisteravond een bijeenkomst voor lhbti-jongeren verstoord in het pand van het COC in Eindhoven. Volgens de belangenorganisatie voor de lhbti-gemeenschap rukten leden van de groep de regenboogvlag van de gevel en probeerden ze die in brand te steken. Toen een vrijwilliger hun vroeg om daarmee te stoppen, werd die geslagen.

In het COC-pand was gisteravond de maandelijkse bijeenkomst ‘Jong&Out’ bezig, bedoeld voor jongeren tot en met 18 jaar. Zij werden door de groep volwassenen uitgemaakt voor “kankerhomo”, zegt het COC Eindhoven, dat van homohaat tegen kinderen spreekt.

Volgens de belangenorganisatie zijn de jongeren enorm geschrokken van het incident. “Gelukkig gaat het met de vrijwilliger die geslagen is naar omstandigheden goed, maar de schrik zit er bij de kinderen goed in”, zegt voorzitter Benjamin Ector.

‘Voetbalsupporters’

Het COC vermoedt dat de groep bestond uit voetbalsupporters die naar de wedstrijd PSV-Excelsior gingen, die een uur na het incident begon.

Medewerkers Groningse dragshowbar mishandeld: ‘Het was erg surrealistisch’

Medewerkers van een lhbti-café in het centrum van Groningen zijn afgelopen nacht mishandeld. Een van de eigenaren van de dragshowbar zegt tegen RTV Noord dat vijf werknemers verwondingen hebben opgelopen. “M’n partner loopt nu rond met een gescheurde lip.”

Het incident gebeurde toen het personeel het café aan het opruimen en afsluiten was, na 02.00 uur. Een aantal gasten stond nog buiten, schrijven de eigenaren op de Instagrampagina van Dorothy’s Drag Bar (Under the rainbow). Op dat moment kwam er een groep jongeren langs die homofobe dingen begonnen te roepen. Na een discussie met het barpersoneel boden de jongeren hun excuses aan.

Een andere jongen, die waarschijnlijk niet bij de groep hoorde, bleek alles te filmen. Toen de medewerkers van het café hem daarop aanspraken, werd de jongen agressief. Hij begon medewerkers van de gaybar te slaan, waardoor sommige op de grond vielen. Toen iemand de politie belde, zette de jongen het op een lopen, schrijft RTV Noord.

Homofobie

“Het was allemaal erg surrealistisch, want zoiets hebben we eigenlijk nog nooit meegemaakt”, zegt co-eigenaar Andy tegen de regionale omroep. “Ja, wel homofoob gedrag, maar geen geweld. Spugen of eieren gooien op de ramen, dat soort dingen.”

Google Streetview