marilyn monroe, actress, hollywood
Photo by BiancaVanDijk on Pixabay

Zangeres Margriet Eshuijs, bekend van de band Lucifer, is donderdagavond overleden op 70-jarige leeftijd. Dat laat haar partner Maarten Peters weten aan het ‘ANP’. Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. Haar uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Margriet maakte samen met Henny Huisman deel uit van de band Lucifer, die in 1975 een grote hit scoorde met ‘House for sale’. Het lied kwam destijds op 4 in de Top 40 en staat al sinds het begin van de jaarlijkse lijst in de Top 2000. 

In 1986 besloot Margriet zich toe te leggen op solo-optredens en gaf zij les op het conservatorium. Hiernaast speelde zij nog in de Nijmeegse band The Dream, van haar partner Maarten. Voor haar werk ontving Margriet meerdere prijzen, waaronder drie Edisons voor de nummers ‘On The Move Again’ en ‘Black Pearl’ en het album Right on Time. Zij ontving eveneens een Gouden Harp voor het album Sometimes.

Margriet zette zich samen met haar partner in voor het lot van kankerpatiënten en hun naasten. Dat deden zij in het bijzonder door muziek te verzorgen rondom het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement.

Lucifer – House For Sale (1975)