Het maakte veel los. Het verhaal van Rob Koelstra (58), die noodgedwongen op de achterbank van zijn kleine Renault Modus sliep. In zijn stacaravan in Battenoord kon hij niet meer terecht, vanwege het einde van het campingseizoen. Het artikel over Rob ging viral en werd via Facebook bijna 1,5 miljoen keer bekeken. Hoe gaat het nu met hem?

“Kom erin”, zegt Rob opgewekt als we hem weer spreken. Hij neemt ons mee de daklozenopvang in aan de Hobbemastraat in Middelharnis. “Kamer 2, daar slaap ik.” Het is niet groot, maar er staat een 1-persoonsbed, een kledingkast, een bureau en er hangt een wasbak. “Ik heb weer een dak boven mijn hoofd zoals je ziet, heel fijn!”

[…]

Rob had zijn leven prima op orde toen een tumor achter zijn oog alles ruw verstoorde. Als dominostenen begon alles om te vallen. De tumor is weg, maar zijn baan bij defensie, zijn huwelijk en zijn thuis ook. Bij het verwijderen van de tumor werd ook zijn hypofyse verwijdert, de klier die verantwoordelijk is voor het aanmaken van hormonen. Ladingen medicijnen houden hem nu op de been en spanning en stress zijn bijzonder slecht voor hem. En de artsen denken dat Rob over niet al te lange tijd zijn zicht volledig kwijt zal zijn.

[…]

Een nieuwe keuringsarts heeft wel weer gekeken naar de medische situatie van Rob, die holt in rap tempo achteruit. Hij vond het niet verstandig dat Rob dagelijks zware gasflessen stond te vullen bij zijn nieuwe werkgever en heeft hem volledig afgekeurd. “Dat geeft wel rust. Maar of dat er ook voor zorgt dat het langer duurt voordat mijn zicht wegvalt is onduidelijk. Het zou wel fijn zijn als ik een woning vind nu ik nog iets kan zien.”

Had Rob verwacht dat zijn verhaal zo opgepikt zou worden? “Nee dit was bizar. Mijn telefoon ging tekeer van alle berichtjes met steunbetuigingen. Ik werd gebeld door mensen die ik al jaren niet had gesproken. Je zou zeggen dat iedereen nu wil dat het wordt opgelost, maar het blijft steeds een aantal maanden overbruggen. Pleisters plakken.”