De prijzen van gas, stroom en warmte stegen de afgelopen tijd flink. Daar maken wij ons zorgen over. Vooral voor de mensen die al moeilijk rondkomen. Op deze pagina leest u wat Havensteder voor u kan doen en wat u zelf kunt doen.

Onderaan deze pagina vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Komt u in de financiële problemen?
Neem contact met ons op als u in de financiële problemen denk te komen. Onze incasso medewerkers kijken dan wat we voor u kunnen doen. Zolang u in contact met ons blijft zullen we u nooit zomaar uw woning uitzetten als u de huur niet meer kan betalen.

Op de pagina hulp bij betalingsproblemen leest u wat uw gemeente voor u kan doen bij financiële problemen.

[…]

Blokverwarming of stadsverwarming bij Havensteder
Heeft u geen eigen energiecontract maar betaalt u uw stookkosten aan Havensteder? Dan maakt u zich vast zorgen omdat u nog niks heeft gehoord over wat uw nieuwe voorschot wordt. We snappen dat u zich zorgen maakt. Half november krijgt u een brief van ons met uw nieuwe voorschot en uitleg hierover.
Wilt u meer weten over wat blokverwarming is en hoe dit werkt? Dat leest u hieronder bij de veelgestelde vragen.

[…]

Verduurzamen en energielabel

Krijgt een woning na verbeteronderhoud als label A?

Een beter label kan zorgen voor meer comfort en lagere stookkosten. Daarom streven wij naar een zo goed mogelijk label. Dat betekent alleen niet dat elke woning na renovatie een A label wordt. Veel oudere woningen zijn daar vaak ook niet voor geschikt. Anders worden de renovatiekosten hierdoor veel te hoog.

Havensteder verbetert zo snel mogelijk alle woningen naar minimaal label D en daar zijn we al heel ver in.

Kan ik zonnepanelen krijgen van Havensteder?

De aankomende maanden maken we een plan waarmee we in het jaar 2023 starten. We zullen niet per direct en bij elke woning zonnepanelen kunnen plaatsen. We weten ook nog niet wat dit voor uw woning betekent. We willen volgend jaar starten bij 1000 woningen. We starten met de eengezinswoningen.

Havensteder vraagt een maandelijkse vergoeding voor het plaatsen van de zonnepanelen die lager is dan de opbrengst van de zonnepanelen.

[…]

Kan ik huurverlaging krijgen?

Sommige huurders betalen hun stookkosten aan Havensteder (blokverwarming). Deze stookkosten betalen ze via een voorschot aan Havensteder. Dit voorschotbedrag tellen wij op bij de huur en betaalt u maandelijks aan ons.
Het lijkt daardoor of de huur omhoog gaat, maar dit is niet zo. De huurprijs blijft hetzelfde, alleen de prijs voor de stookkosten gaan omhoog.

Als u een hoge huurprijs heeft en een laag inkomen, komt u mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging. Maar de stookkosten staan los van de huurprijs. Havensteder is niet verantwoordelijk voor de hoge energieprijzen. We kunnen hier niets aan veranderen en zijn wettelijk verplicht om de kosten van de energiemaatschappij door te belasten aan de huurder. We geven dus ook geen korting op de stookkosten.