Steve Fok | voorzitter De Brug

Staat bij jullie de kachel ook nog steeds uit? Als je het met een extra trui en dikke sokken kunt opvangen, heb je geluk. We weten dat er ook heel veel mensen zijn die het alleen daarmee niet redden. En die groep wordt steeds groter. De energiecrisis zorgt ook voor torenhoge prijzen in de winkel, bij de benzinepomp maar ook bij ons thuis. En dit heeft een enorme impact op ons allemaal. Ik weet dat veel huurders zich zorgen maken. Ze zijn bang dat ze straks moeten kiezen tussen het betalen van de huur of de energierekening.

Die signalen delen wij natuurlijk met Havensteder. We blijven in gesprek over wat zij kunnen doen. Bijvoorbeeld coulant omgaan met huurschulden en mensen de tijd geven hun schulden af te betalen. Omdat veel huurders vragen hierover hebben, wordt binnenkort een informatieflyer rondgestuurd. De Brug ontvangt over de energiecrisis veel vragen en ook goede suggesties voor energiebesparende maatregelen voor bijvoorbeeld de algemene ruimten. Deze spelen wij door aan Havensteder en wij verwachten dat zij hiermee aan de slag gaan.

[…]

Wij blijven dit thema en onze zorgen bespreken met Havensteder. Heb je nog tips of ideeën, voor Havensteder of de andere huurders: deel ze met ons. Dan zorgen wij voor verdere verspreiding.
Steve Fok | voorzitter De Brug