Ga je een woning verhuren? Dan ben je verplicht om een pdf met het energielabel aan de nieuwe huurder te geven. Als de woning geen geldig energielabel heeft, kan je als verhuurder een boete krijgen.

Voor verhuurders van huurwoningen onder de liberalisatiegrens wordt het energielabel gebruikt voor het bepalen van de maximale huur van de woning via het woningwaarderingsstelsel.

4 november 2022

Duurzaam wonen

Een duurzame woning is comfortabel en energiezuinig. Daarom investeert Havensteder flink in duurzaam wonen. Isoleren is een belangrijke eerste stap richting het einddoel: gasloze woningen.


Isoleren
Isoleren is het beschermen van uw woning tegen invloeden van buitenaf. Met goede isolatie heeft u in uw woning geen last van kou, warmte en geluid. Dat woont comfortabel én u bespaart energie. Bovendien stoot een geïsoleerde woning minder CO2 uit.


Vloeren, daken en gevels
De komende jaren isoleren we de daken, vloeren en gevels van een groot deel van onze woningen. In totaal komen er circa 13.000 woningen voor vloerisolatie in aanmerking. Bij dakisolatie pakken we eveneens 13.000 woningen aan. Dit doen we samen met onze dakpartners: vaste partners voor het onderhouden van de daken van onze woningen. Met onze gevelpartners zoeken we naar geschikte isolatie-oplossingen voor de gevels van onze woningen.


Dubbelglas
Bij ongeveer 29.000 woningen vervangen we het enkel- en oude dubbelglas. Het kan even duren voor uw woning aan de beurt is.

Close-up van gedroogde, gebarsten aarde.

Wat is het probleem?

Bomen zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Meer dan 10.000 producten zijn naar verluidt gemaakt van bomen. Door de chemie levert de nederige houtstapel chemicaliën, kunststoffen en stoffen op die onbegrijpelijk waren toen een bijl voor het eerst een boom van Texas kapte.