post-it, bulletin board, pensioners
Photo by geralt on Pixabay

Afgelopen vrijdag reageerde Corry Kapteijn op een opvallende vacature van een Albert Heijn-winkel, waar ze op zoek waren naar opa’s en oma’s om het personeelstekort aan te pakken. Gisteren kreeg ze al een contract. Ze wil twee ochtenden in de week werken, maar niet in dezelfde uren als haar kleinzoon. “Ik begin met vakkenvullen en daarna ga ik misschien wel achter de kassa.”

Opa’s en oma’s gezocht!” Zo’n vacature kom je niet elke dag tegen. Carmen Driessen is de ondernemer die hem plaatste. Ze heeft twee Albert Heijn-franchisevestigingen. Een in de nieuwe Arnhemse wijk Schuytgraaf en een in Elst. Door opa’s en oma’s aan het werk te zetten wil ze het personeelstekort aanpakken.

[…]

‘Niet inleveren op AOW’

Als je na je pensioen toch weer gaat werken, dan hoef je niet in te leveren op je AOW, zegt advocaat arbeidsrecht Suzanne Meijers. Je hebt dus wat extra geld in handen. Het kan wel dat je in een hogere belastingschijf terecht komt.

Maar veel pensioengerechtigden die maar een aantal uren in de week gaan werken, zullen dat niet alleen voor het geld doen, maar meer om nog wat om handen te hebben, denkt zij.

‘Ook voor werkgever interessant’

Als je puur naar de financiële kant kijkt, dan is het ook voor werkgevers aantrekkelijk als pensioengerechtigde werknemers weer gaan werken, aldus Meijers.