1965 Dodge Campers D200 Crew Cab-A100 Sportsman Wagon-W200-Motorhome-A100 Pickup- Chassis Cab-D200 Camper Special Advertisement Sports Afield September 1965” by SenseiAlan is licensed under CC BY 2.0

Vrijheid, geen hypotheeklasten, geen torenhoge energierekening. Verpleegkundige Teunise Kreuk is haar leven compleet anders gaan inrichten. Ze heeft haar baan bij het Franciscus Gasthuis opgezegd en trekt nu rond in haar camper. Op dit moment is ze onderweg naar de Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Noorwegen. “Dit is vrijheid. Ik wil niet leven om alleen maar een huis te betalen.”

Na een scheiding woont verpleegkundige Teunise noodgedwongen bij vrienden en familie op de bank. Dat blijkt verre van ideaal, haar spullen liggen overal en nergens. Bij haar ex blijven wonen was geen optie. Ze zoekt rust en gaat op vakantie naar Portugal met haar camperbus. Op dat moment heeft ze het financieel erg krap. Een kennis uit Portugal adviseert haar om in Nederland in de camper te gaan wonen, daar zit tenslotte alles in wat ze nodig heeft.

[…]

Na een tijd sparen kan ze haar camper verruilen voor een woning. Maar het leven in de camper blijkt haar heel erg te trekken. Ze ontmoet allerlei camperaars uit het hele land. Het is een groeiende gemeenschap. Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens schattingen zijn er enkele honderden mensen in Nederland die op deze manier leven.