Zorgelozer leven voor diabetespatiënten dankzij Nederlandse kunstalvleesklier

Het doel van de Inreda AP® is om ervoor te zorgen dat uw bloedglucosewaarde zoveel mogelijk stabiel blijft. Om uw bloedglucose onafgebroken te kunnen meten, maakt de Inreda AP® gebruik van twee sensoren. 

Een in Nederland ontwikkelde kunstmatige alvleesklier, die diabetespatiënten veel werk en zorgen uit handen neemt, is voor het eerst een jaar lang in thuissituaties getest op patiënten. Artsen, onderzoekers en patiënten zijn positief: “De resultaten zijn indrukwekkend.”

De kunstalvleesklier Inreda AP is bedoeld voor patiënten met diabetes type 1. Daarvan zijn er in Nederland zo’n honderdduizend. Het is een apparaatje dat aan de broekriem hangt, en dat reageert op verandering van de bloedsuikerspiegel.

De waarden van gebruikers zijn veel stabieler, waardoor de kans op complicaties afneemt. Patiënten hoeven dankzij de kunstalvleesklier niet meer zelf rekening te houden met hun bloedsuiker voor het eten of sporten. En dat scheelt een hoop, merkte ook Jolanda Prins, één van de patiënten die het apparaat afgelopen jaar testte.