Waterschapslasten Schieland en Krimpenerwaard stijgen met gemiddeld 3 euro

Gemaal Stein – Steinsedijk – Haastrecht” by Frans Berkelaar is licensed under CC BY-SA 2.0

Een gemiddeld huishouden in het verzorgingsgebied van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard gaat komend jaar 3 euro per maand meer aan waterschapslasten betalen. Het schap wil volgend jaar voornamelijk toekomstgerichte investeringen doen. „We willen daarbij de reserves van het waterschap aanvullen, die door de enorm gestegen zuiveringskosten onder nul zijn gekomen.”

Het behoud van een sterke financiële positie is volgens het waterschapsbestuur nodig voor al het geplande waterwerk. „Dit om tegenvallers op te kunnen vangen én ons beter te kunnen voorbereiden op de steeds ingewikkeldere wateropgaven in dit laagst gelegen en dichtstbevolkte gebied van Nederland.”

[…]

Duurdere dijkversterkingen

Ook dijkversterkingen pakken duurder uit. Landelijk worden er veel dijktrajecten tegelijk aangepakt, waar niet direct financiering voor is. „De dijkversterkingsprojecten in ons gebied zitten daar ook in, zoals Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard waarvoor we extra kosten mogelijk zelf moeten voorschieten. De uitvoering van onze dijkversterkingen moet uiteraard wel doorgaan”, aldus Verdoold.