Verhuisdozen inpakken was het enige dat ik hoefde te doen

Dutilhhuis, Voorhoutzijde

Wonen aan de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan in Hillegersberg. Daar droomde meneer Van der Wal altijd van. Die droom kwam afgelopen zomer letterlijk een stuk dichterbij, toen hij aan de nabijgelegen Grindweg ging wonen. Hij verliet hiervoor zijn woning in de flat aan de Pompenburg-Doelstraat, die plaats maakt voor nieuwbouwproject RISE. Meneer Van der Wal kijkt met volle tevredenheid terug op de verhuizing en de hulp die Havensteder hem daarbij bood.

RISE is een ontwikkeling aan het Hofplein in het centrum van Rotterdam. RISE bestaat uit drie woontorens met ruim 1.400 woningen in verschillende prijsklassen. In een van de woontorens komen minimaal 226 sociale huurwoningen, met de wens om meer sociale huurwoningen toe te voegen. Havensteder is eigenaar van deze woningen. Om de woontorens te kunnen bouwen, worden bestaande woningen gesloopt en moeten de bewoners verhuizen. Zo ook de bewoners van de Pompenburg-Doelstraat. Dit gebeurt volgens een sociaal plan. Hierin staan de rechten en plichten van de huurders en Havensteder. Zo begeleidt Havensteder alle bewoners van de Pompenburg-Doelstraat naar een nieuwe woning in de nieuwe toren in RISE of naar een andere plek als de bewoner daar zelf voor kiest. Die begeleiding is intensief en stopt pas als de bewoners verhuisd en gesetteld zijn.

[….]

Tien met een griffel

Op de vraag hoe de nieuwe woning bevalt, antwoordt meneer Van der Wal: “Prima! Naast het mooie uitzicht zit ik ook nog eens lekker aan de zonkant. In het gebouw is alles keurig verzorgd. Er zijn gezellige activiteiten en we hebben een huismeester die bij allerlei vragen en klusjes helpt. Ik zit nu wel verder van de binnenstad, maar met de bus en de metro ben ik binnen twintig minuten in het centrum. En met de auto sta ik zo op de ring. Kortom, ik ben blij met mijn nieuwe thuis. En ik ben blij dat Havensteder mij hier zo fijn bij heeft geholpen. Van mij krijgen ze een tien met een griffel!”