Nieuwe coronaprikronde van start voor kwetsbaren en zorgpersoneel

vaccination, doctor, injection
Photo by kfuhlert on Pixabay

Vanaf vandaag kunnen mensen uit de risicogroepen weer een coronaprik halen. De vaccinatieronde is bedoeld voor zwangere vrouwen, 60-plussers, mensen met een hoog medisch risico, mensen in een zorginstelling, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik.

60-plussers ontvingen afgelopen maand al een uitnodiging voor de coronaprik van het RIVM of krijgen die de komende weken binnen. De andere groepen krijgen geen uitnodiging, maar kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD.

Het is tot eind december mogelijk om de prik halen. Voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. “We zijn nooit helemaal gestopt met vaccineren, maar zijn nu weer fors opgeschaald”, zegt Jeannette Provoost, projectleider vaccinatiecampagne bij GGD Fryslân.

In principe hoeven gezonde mensen zich niet te laten vaccineren. “99 procent van de Nederlandse bevolking heeft antistoffen”, zegt Provoost.