Deze nieuwbouwwijk wist niet van landingsbaan om de hoek

Rotterdam Airport; RTM. Zestienhoven, 20141007” by G · RTM is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Hoe nadrukkelijk moet je de bewoners van een toekomstige woonwijk erop wijzen dat hun woningen op 300 meter van de aanvliegroute van een vliegveld liggen? Die vraag rijst bij de bouw van een enorme wijk van 2700 woningen.

Dit artikel is afkomstig uit het AD. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over.

‘Misleiding’ noemt een actiegroep het feit dat de luchthaven op een plattegrond op de website over het woningbouwproject aan de rand van Bergschenhoek onzichtbaar is. Dat potentiële huizenkopers maar zelf zouden moeten uitzoeken hoe hun toekomstige woonomgeving er exact uit ziet, is weer iets dat drie politieke partijen behoorlijk steekt. “Op een overspannen woningmarkt zijn kopers een kwetsbare groep.”

‘Zoek jij ook die magische plek, waar wonen meer is dan je huis alleen? Waar je geniet van het groen met de stad om de hoek? Dan is Wilderszijde iets voor jou.’ Het is het verhaal zoals de projectontwikkelaars dat op hun website thuisinwilderszijde.nl hebben geplaatst.

De kaart op de website zónder het vliegveld. Foto: Thuisinwilderszijde.nl

“Het vliegveld is een witte vlek, de A13/A16 en de HSL staan er ook niet op. Je zit op 300 meter van de aanvliegroute. Een groene wijk? Met vliegherrie, stank en fijnstof.” Dat gaat over precies hetzelfde Wilderszijde. Alleen is dit de omschrijving van de Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV).

overlast vliegverkeer
Photo by Cytonn Photography on Unsplash