Vanaf vandaag ook met je betaalpas in- en uitchecken in de bus en tram

Temporary OV-chipkaart with information about OVpay, Hillegersberg, Rotterdam (2023) 02” by Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) – Wikimedia Commons – © CC BY-SA 4.0 International.

Reizigers konden al met een betaalpas of creditcard in- en uitchecken bij de metro in de Rotterdamse regio en vanaf vandaag kan dat ook in de tram of in de bus. Het nieuwe systeem moet het gebruik van openbaar vervoer makkelijker maken.

De nieuwe betaalvorm maakt deel uit van een programma dat door de gezamenlijke ov-bedrijven en Translink is ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken kan ook met een betaalpas op je mobieltje. Maar het is ook gewoon mogelijk om je ov-chipkaart te gebruiken.

Betaalpassen
Reizigers kunnen in de metro in- en uitchecken met een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Rabobank, RegioBank, SNS of Knab; een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS); alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa; een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.