Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis

Beatrix opent Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam Beatrix tijdens de rondgang, Bestanddeelnr 928-8309” by Hans Peters / Anefo is licensed under CC CC0 1.0

Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis

Wij bouwen aan de zorg van de toekomst. Wij gaan namelijk een toekomstbestendig Operatie- en interventiecentrum, een Vrouw & Kind Centrum en een spoedplein, Spoedplein Rotterdam Noord bouwen. De nieuwbouw voldoet aan de nieuwste inzichten op het gebied van technologische innovaties en OK-technieken. In het nieuwe gebouw zorgen veel daglicht, een efficiënte looproute en natuurlijk kleurgebruik ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat het een fijne werkplek is voor artsen en medewerkers. 

Duurzame energiering

De nieuwbouwprojecten in Franciscus Gasthuis & Vlietland worden duurzaam en energiezuinig ontworpen. Alle gebouwen van Franciscus Gasthuis worden de komende jaren aangesloten op een duurzame energiering. Deze ring levert voldoende energie voor alle activiteiten in het ziekenhuis en heeft als belangrijk voordeel dat wij onze zorg kunnen leveren met een zo min mogelijke belasting voor het milieu.