Budget Energie en Eneco komen ook met energiecontract voor drie jaar

Energieleveranciers Budget Energie en Eneco gaan hun klanten vaste contracten met een looptijd van drie jaar aanbieden. Het zijn de tweede en derde grote maatschappij die vanaf 1 juni klanten proberen te lokken met zo’n lange looptijd, na Vattenfall. En ook Essent volgt dit voorbeeld.

Langlopende contracten waarbij de tarieven voor gas en elektriciteit voor een bepaalde periode vaststonden, waren sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne lange tijd niet te krijgen. Energiebedrijven durfden het niet aan uit vrees dat ze opgezadeld zouden worden met de verplichting om energie te leveren voor prijzen die onder de eigen inkoopsprijzen zouden liggen.

Vanaf juni

Inmiddels zijn de prijzen op de groothandelsmarkt al maanden aan het dalen en is het weer mogelijk om vaste contracten met een looptijd van een jaar af te sluiten.

En met ingang van volgende maand is het zelfs mogelijk om contracten voor drie jaar af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld bij de grote drie bedrijven van ons land, Eneco, Essent en Vattenfall, blijkt na rondvraag van RTL Z. Samen hebben zij ongeveer 75 procent van de markt in handen. 

Vattenfall maakte de stap gisteren bekend, en bij concurrent Essent gaat het ook gebeuren, zegt een woordvoerder.