Eneco laat ook gastarief onder het prijsplafond zakken

Rivium Rotterdam NL – The Eneco building” by ConzNL is licensed under CC BY-NC 2.0

Eneco verlaagt de gas- en stroomprijzen voor klanten die per 1 mei nieuwe tarieven krijgen. Door die verlaging ligt bij de energieleverancier voor het eerst zowel het gas- als het elektriciteitstarief onder het prijsplafond van het kabinet.

De nieuwe prijzen gelden voor ongeveer een op de drie klanten met een variabel contract. De verlaging is een gevolg van de al maanden dalende handelsprijs voor gas. Sinds de piek van afgelopen zomer is de prijs met ruim 80 procent gedaald.

Energieleveranciers hebben daarom de voorbije weken de tarieven voor steeds meer klanten omlaag geschroefd. Ook bieden leveranciers hier en daar weer contracten aan waarin de tarieven voor zes of twaalf maanden vaststaan.

Eneco-klanten die op 1 mei nieuwe tarieven krijgen, betalen voor 1 kuub gas iets meer dan 1,33 euro. Nu kost dat nog 2,41 euro. Voor 1 kilowattuur stroom moeten ze straks iets minder dan 0,36 euro neertellen. Dat tarief is nu nog bijna 0,64 euro.

Voor het eerst liggen beide tarieven onder het prijsplafond: maximaal 1,45 euro voor gas en 0,40 euro voor stroom. Tot dusver was bij Eneco alleen het stroomtarief voor sommige klanten lager dan de plafondprijs.