Cabaretier Paul van Vliet (87) overleden

By <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/User:Roel1943" title="User:Roel1943">Roel1943</a> – <span class="int-own-work" lang="en">Own work</span>, CC BY-SA 3.0, Link

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij stierf dinsdagavond in zijn woonplaats Den Haag na een kort ziekbed, heeft zijn familie bekendgemaakt.

“We zijn intens verdrietig, maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend”, meldt zijn familie.

“Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.”

Van Vliet groeide op in Den Haag en ging naar Leiden om te studeren. Daar richtte hij in 1957 tijdens zijn studie rechten het Leidsch Studenten Cabaret op. De groep speelde in de jaren vijftig en zestig honderden voorstellingen. Hier leerde hij ook zijn eerste echtgenote Liselore Gerritsen kennen.

In 1964 richtte hij Cabaret PePijn op. De groep trad op in zijn eigen theater PePijn in Den Haag. Cabaret PePijn werd in 1971 opgeheven, maar Van Vliet bleef bij het theater betrokken. Het werd een kweekvijver voor jong cabarettalent. Onder anderen Youp van ‘t Hek, Herman Finkers, Jochem Myjer, Theo Maassen en Harrie Jekkers speelden er in hun eerste jaren.