Rotterdam krijgt er een blikvanger bij: een bronzen dame van bijna vier meter hoog

Moments Contained Thomas J. Price Stichting Droom en Daad, Wim Pijbes Beeld © AFW

Het beroemde standbeeld van Kabouter Buttplug op het Eendrachtsplein in Rotterdam is met een hoogte van zes meter imponerend om te zien. Later dit jaar krijgt de stad er nog zo’n beeld bij: van een jonge, gekleurde vrouw. Ze heeft een knotje en is gekleed in een trainingsbroek, t-shirt en Nikes. Gemaakt van brons en bijna 4 meter hoog maakt ze indruk. Stichting Droom en Daad maakt binnenkort bekend waar het beeld komt te staan.

Het beeld Moments Contained is gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J. Price. Deze 42-jarige Londenaar met Caribische roots noemde zijn creatie in een interview ‘stoïcijns, weerbaar en kwetsbaar’.

“Ze staat rechtop, haar handen nonchalant in de zakken. Dat die nonchalance schijn is, zie je aan de afdruk van haar knokkels in haar broekzakken. Ze probeert zich te beheersen, onderdrukt misschien frustratie…..Moments Contained staat voor de belichaming van emoties en de herkenning daarvan, zelfs als de ander niet op jou lijkt.”

[…]

Opvallende plek in Rotterdam

Stichting Droom en Daad, het filantropische fonds van de Rotterdamse familie Van der Vorm, kocht het beeld in juni vorig jaar op een kunstbeurs in het Zwitserse Bazel. De stichting wil het cadeau doen aan de stad Rotterdam. Waar het moet komen, is nog wel een vraag. Daar lopen op dit moment gesprekken over met de gemeente. Droom en Daad hoopt op een opvallende plek in de stad.