HAVENSTEDER: Prijsplafond nu ook actief voor huurders met blokverwarming

heating costs, energy saving, temperature controller
Photo by geralt on Pixabay

Sinds het begin van dit jaar geldt er een prijsplafond op energie voor huishoudens en andere kleinverbruikers. Dit betekent dat huishoudens tot een bepaald gebruik niet meer betalen dan een maximale prijs voor gas, stroom en stadsverwarming. Door dit prijsplafond krijgen de meeste huishoudens korting op hun energierekening. Een mooie maatregel die zeker gaat helpen in deze onzekere tijden.

Lange tijd was onduidelijk hoe het prijsplafond zou zijn voor huishoudens met blokverwarming. Daar is nu gelukkig duidelijkheid over.

Wat is blokverwarming?
Bij blokverwarming ontvangen de woningen die daarop aangesloten zijn, warmte via collectieve ketels. Havensteder heeft ongeveer 9000 woningen die aangesloten zijn op blokverwarming.

Huurders die aangesloten zijn op blokverwarming betalen maandelijks met hun huur een voorschot voor warmte. Het werkelijke verbruik wordt elk volgende jaar verrekend met de betaalde voorschotten.

Wat betekent het prijsplafond blokverwarming voor huurders van Havensteder?
Alle huurders met blokverwarming ontvangen bij de warmte-afrekening in 2024 een korting van minimaal € 1063,21. Dat is voor een heel jaar huren. Bij een verhuizing wordt de korting verrekend over de maanden dat woning werd gehuurd. De korting kan hoger worden als de gasprijzen weer stijgen.

De voorschotten die de huurders betalen blijven gelijk. Bij het bepalen van de voorschotten hebben wij al rekening gehouden met een mogelijk prijsplafond.

We informeerden huurders met blokverwarming per brief.
Meer weten over het prijsplafond?

Rijksoverheid: https://bit.ly/3RCjQRt
Havensteder: www.havensteder.nl/stijgende-energieprijzen