Deze man is de zelfbenoemde eigenaar van de maan

full moon, night, sky
Photo by Pexels on Pixabay

Dennis M. Hope is sinds 1980 de enige echte eigenaar van de maan, Mars, Venus, Mercurius en Io. Al zes miljoen mensen hebben een stukje land in de ruimte van hem gekocht.

Het is een stuk makkelijker om de eigenaar van een planeet te worden dan jij misschien denkt. Het enige wat je hoeft te doen, is een snelle blik op een astronomische kaart werpen, een leuke planeet of maan uitkiezen, tegen iedereen zeggen dat die van jou is, en klaar is kees. Het is een beetje hetzelfde als in een kroeg tegen een gast zeggen dat het biertje dat hij net heeft gekocht van jou is. Alleen een beetje minder gevaarlijk omdat er, als het om de maan gaat, niemand zal proberen je halsslagader door te snijden met een kapotgeslagen Heineken-flesje.

De Amerikaanse Dennis M. Hope is de zelfbenoemde eigenaar van de maan, Mars, Venus, Mercurius en Io (een maan van Jupiter). Dennis was toevallig blut toen hij planeten begon te verzamelen, en bedacht een manier om geld te verdienen aan z’n nieuwe hobby: door via de VN juridisch eigendom te claimen, z’n buitenaardse land in percelen te verdelen, en die te verkopen. Het is waarschijnlijk het beste businessmodel dat ik ooit heb gezien (behalve piramide-systemen dan: die dingen zijn goud waard). Het was in ieder geval zo succesvol dat Dennis er sinds 1995 riant van kan leven.