Waar kun je heen als het zowel buiten als binnen koud is?© Pixabay

De vorst slaat op de ramen, de vijver in de tuin is bevroren en als je een zucht slaakt in je woonkamer kun je je adem zien. De winterkou heeft zijn intrek in het land genomen, maar met de torenhoge energierekeningen lijkt het een slecht idee om de kachel flink te laten loeien. Daarom brengt Rijnmond dit overzicht met plekken in de regio waar jij je dag warm én gratis kunt doorbrengen.

Zin in een goed boek? Een tijdschrift? Krantje? Misschien een goedkoop kopje koffie uit de automaten, of toch liever een venti frappucino bij de koffiezaak in de lobby? Het kan allemaal in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, en dat dan ook nog eens onder het genot van een thermostaat die niet onder de 19 graden komt. Je hoeft geen lid te zijn.

Centrale Bibliotheek Rotterdam © Bibliotheek Rotterdam

De Bibliotheek Rotterdam nodigt koukleumen via hun website zelfs uit om de dag daar door te brengen. De bieb is namelijk aangesloten bij het initiatief ‘Deken van warme kamers over Nederland’ van het Leger des Heils. “Met deze campagne openen honderden organisaties door heel Nederland hun deuren, zodat jij in de koude maanden tóch kunt besparen op je energierekening”, zo schrijft de bibliotheek.

En de Centrale Bibliotheek is niet de enige die haar deuren opengooit voor mensen die de warmte opzoeken. Ook de bibliotheken aan de Clemensstraat in Charlois, het Annie M.G. Schmidtplein op Zuidplein, het Sandelingplein in Feijenoord en de Menanderstraat in Lombardijen zijn open tot 17:00 uur. De Centrale Bibliotheek is open tot 20:00 uur.