Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft een nieuw beleid ingevoerd voor het coronavirus onder medewerkers. Het ziekenhuis wil, zoals ze zelf zeggen, werken naar een ‘uniform test- en ziekmeldingsbeleid’. Medewerkers mogen nu doorwerken met milde klachten als neusverkoudheid, loopneuzen of niezen en hoeven zich dus niet te laten testen.

Het Dordtse ziekenhuis is een van de weinige ziekenhuizen met dit beleid. Medewerkers van het Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis en Vlietland moeten wél een PCR-test doen bij milde klachten.

“We willen bij alle luchtweginfecties – of het nu corona, influenza, of iets anders is – verspreiding van virussen en bacteriën tegengaan”, laat het Albert Schweitzer ziekenhuis weten aan RTV Dordrecht. “Vooral nu het coronavirus zich steeds meer gedraagt als één van de seizoensvirussen.” Testen is er dus niet meer bij voor de medewerkers bij milde klachten. Maar wel moeten ze tot de klachten voorbij zijn, continu een chirurgisch mondneusmasker (type IIR) dragen en afgezonderd pauzeren.