De voorspelde najaarscoronagolf lijkt echt begonnen: landelijk liggen er op dit moment 900 mensen in het ziekenhuis, waarvan 33 op de intensive care. Dat is een stijging van maar liefs 68 procent. In Zuidwest-Nederland is die stijging nóg groter, ziet Robin Peeters, internist bij het EMC.

Vorige week lagen er 70 coronapatiënten in ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland, nu zijn dat er 140. “Een verdubbeling,” bevestigt internist Robin Peeters op Radio Rijnmond. Er liggen momenteel voornamelijk ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. “Het zijn de mensen die de komende week juist een oproep zouden krijgen voor een boostervaccinatie.”

[…]

Om het coronavirus wederom in te dammen zijn het RIVM en de GGD’s met een boosterronde begonnen. Peeters ziet direct dat zijn twijfeltelefoon weer meer belletjes krijgt. “Afgelopen week hadden we drie keer zoveel bellers als de week ervoor. Mensen zijn ermee bezig en denken er overna.”

Heb jij vragen over de boostervaccinatie? Of wil je weten hoe deze samengaat met de griepprik? Of zit je met een andere vragen over de coronavaccinatieprik? “Bel dan 088 75 55 777.”

LEES MEER OP RIJNMOND