radiator, heating, flat radiators
Photo by ri on Pixabay

Heeft u een laag inkomen? Misschien ontvangt u dan dit jaar een energietoeslag. Met die toeslag kunt u uw hogere energiekosten betalen.

Deze pagina is op 10 oktober 2022 voor het laatst bijgewerkt.

Extra energietoeslag

De regering heeft besloten een tweede, extra energietoeslag van € 500 toe te kennen aan huishoudens met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum. Als u tot deze inkomensgroep behoort en de eerste energietoeslag van € 800 al heeft aangevraagd of ontvangen, dan hoeft u nu niets te doen. U krijgt dan het extra bedrag van € 500 naar verwachting voor 1 november automatisch uitgekeerd. Behoort u tot deze inkomensgroep en vraagt u nu de energietoeslag voor de eerste keer aan, dan ontvangt u eerst € 800 en later € 500.

Het is nog niet bekend of Rotterdammers met een inkomen tussen 120% en 140% van het sociaal minimum ook in aanmerking komen voor het extra bedrag van € 500. Zodra dit bekend is, melden we dat op deze webpagina.

Zelf de toeslag aanvragen

Heeft u dit jaar nog geen energietoeslag aangevraagd? En was uw inkomen in januari 2022 niet hoger dan 140% van het sociaal minimum? Dan kunt u de energietoeslag zelf aanvragen. Vraag hier de energietoeslag aan.

Voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum geldt: als u € 800 energietoeslag ontvangt of heeft ontvangen, dan ontvangt u op een later moment automatisch het extra bedrag van € 500.

LEES MEER OP ROTTERDAM