Photo by Thomas Stephan on Unsplash

vrijdag 16 september 2022

Per 1 juli 2022 is iedereen in Nederland verplicht op elke verdieping in hun woning een rookmelder te hebben. Vorig jaar zomer startten wij met het plaatsen van de rookmelders in de woningen van Havensteder. Veel bewoners hebben inmiddels rookmelders hangen, maar helaas lopen wij vertraging op. Dit heeft een aantal oorzaken. Zo waren er leveringsproblemen met de rookmelders en hadden de aannemers soms onvoldoende mensen beschikbaar om ze te plaatsen. Daarnaast merken we dat mensen minder thuis zijn na het afschaffen van de coronamaatregelen. We verwachten nu dat we eind oktober 2022 alle woningen voorzien hebben van rookmelders.

[…]

Heeft u geen rookmelder én geen brief ontvangen?

Iedereen ontvangt vooraf een brief van de aannemer. Heeft u die brief niet ontvangen en heeft u ook nog geen rookmelder? Dan ontvangt u binnenkort een herinnering van ons. In deze brief staat ook het telefoonnummer van de aannemer.

De enige uitzondering zijn nieuwbouwwoningen uit 2004 of later. Deze woningen werden bij de bouw al voorzien van rookmelders. Deze bewoners ontvingen van ons dan ook geen brief.

LEES MEER Verwachte einddatum plaatsing rookmelders