10 juni 2021

IN I KEER GESLAAGD!
Onze Laurens Lieverdjes Tamar & Amy zijn geslaagd en best wel blij!
Van harte proficiat, Amy & Tamar – heel fijn dat jullie geslaagd zijn maar ga nog niet weg – blijf toch hier 🙂

Ruim 2 jaar geleden kwamen Tamar & Amy hier. Twee zelfbewuste *en* zoekende eigentijdse mensen. Met al hun ideeen, vragen, enthousiasme, energie! En met hun ontwapenende schoonheid!

En ondanks het aanhoudende coronageweld zijn ze eigenlijk niet weggeweest. Met dank aan de virtuele mogelijkheden. En aan hun regelmatig onregelmatige bezoekjes. 

Met plantjes, met bloemetjes, met lekkers. Met vrolijkheid. Met betrokkenheid. Buiten op de stoep. (Alsof dat heel gewoon was!)

Ze waren gangmakers op school, ze waren de gangmakers in de Wintertuin. Namen hun leuke schoolvrienden mee zoals Youness, Flore en Noa. Zetten hen in bij de activiteiten. Bezorgden samen al snel heel wat bewoners van het Dutilhhuis in de Wintertuin heel veel plezier. Kijk hieronder maar op de foto’s!

Met hun Paaslunch. Met hun karaoke. De maaltijden ‘s avonds in de Crea, het toetje door hen verzorgd – vaste prik. Ze hadden er -met ons- veel lol in. 

Er werd en wordt ook veel uitgewisseld. Met een grote vanzelfsprekendheid. Over van alles en nog wat. Laatstelijk bijvoorbeeld ook over transgender, over sexuele intimidatie.

Tegelijkertijd onderzochten ze op serieuze wijze van alles in de communicatie tussen Jong & Oud. Schreven er hun Profielwerkstuk PWS over oftewel hun onderzoeksverslag en verslag van hun maatschappelijke stage. Zeer lezenswaard want prachtig geschreven, met mooie  scherpe observaties en veel liefde. 

Als enigen op het Laurens Lyceum kregen ze een 10 (tien!) voor hun PWS!

Nu vieren ze feest. Straks gaan ze verder. Dan hebben wij het nakijken – kunnen we ze alleen nog uitzwaaien 😉

Amy wil strafpleiter worden en gaat aan de Erasmus rechten studeren. Tamar beziet de wereld aan haar voeten. Zij neemt nog wat tijd voordat ze kiest.

We gunnen Tamar & Amy alle alle goeds. Natuurlijk 🙂 We hebben een geweldige tijd met hen gehad. En hebben ze allang in onze harten gesloten. 

We beginnen jullie nu al te missen, Amy & Tamar!

Esther  Netty  August

10 juni 2021

Tamar & Amy tussen andere geslaagden van het Laurens Lyceum