Christine Lucie Blaak-Koop oftewel Tiny van Oranje-Nassau

Op eensgezinde voordracht van meerdere medebewoners van het Dutilhhuis werd Tiny op vrijdag 24 april 2015 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis aan de Coolsingel ontving zij de onderscheiding uit handen van Rotterdam’s burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De foto’s tonen Tiny als 74-jarig stralend middelpunt temidden van haar prachtige en net zo stralende kinderen, schoon- en kleinkinderen met enkele nauw betrokken medebewoners resp vrijwilligers en met de toenmalige huismeester.

Tiny werd onderscheiden omdat zij toen al 18 jaar als secretaris met veel succes de Activiteitenvereniging Jacques Dutilhhuis leidde, de vereniging die zij zelf initieerde kort nadat zij hier in 1997 kwam wonen en die door haar altijd actieve betrokkenheid voor de bewoners van het Dutilhhuis langdurig en stabiel een belangrijke bron is geweest van veel ontspanning en plezier. En van saamhorigheid!

Bovendien richtte Tiny in overleg met de corporatie en in samenwerking met de Centrale Bibliotheek bijna terloops de Dutilhhuis-bibliotheek op: altijd ‘verse’ al dan niet grote-letter-boeken in huis voor in het bijzonder de minder mobiele en/of slechtziende bewoners.

Natuurlijk kreeg de feestelijke ceremonie van 2015 na vertrek van het Stadhuis een feestelijk en swingend vervolg op Tiny’s thuisbasis in het Dutilhhuis 🙂

Orde van Oranje-Nassau

De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een onderscheiding in deze orde komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen.

het versiersel waarvan het kruis een diameter heeft van 35 millimeter, hangende aan het lint met een breedte van 27 millimeter, dat op borsthoogte op de linkerzijde van de kleding wordt gedragen. Vrouwen dragen het lint opgemaakt in de vorm van een strik